Een greep uit het programma van de Nakba-herdenking a.s. zaterdag

Naast muziek, dans, een debat, een informatiemarkt en de jongerenmars zijn er ook sprekers op verschillende locaties. Hieronder een greep uit het programma.

Mariana Hirschfeld

(c) hiphopinjesmoel.com
“Ik wil vrede op aarde en dat soort dingen. Dat vuur komt daar vandaan. Spoken word is mijn middel om verandering te brengen.”

Mariana Hirschfeld uit Hoogvliet is een Rotterdamse rising star. Nog maar net begonnen met spoken word en nu al een gewaardeerd artiest. Ze laat zich inspireren door Def Jam Poetry en schreef eind 2014 haar eerste stuk. Sindsdien heeft ze op ieder spoken word evenement in Rotterdam gestaan, onder andere de Late Night Jam.

Arie de Bruin

Boekomslag 'Je bent er geweest'
Boekomslag ‘Je bent er geweest’

Samen met Len Munnik schreef Arie de Bruin het boekje ‘Je bent er geweest’ waarin 24 gedichten en illustraties staan over kinderen in in Israël en Palestina. Na een bezoek aan Palestina en Israël vragen Arie de Bruin en Len Munnik met dit boekje aandacht voor de schendingen van de rechten van de mens en in het bijzonder de schendingen van de rechten van het kind.

 

Jaap Doek

Jaap Doek Foto: © Marcel Bakker
“Tijdens zaken voor militaire rechtbanken worden alle internationaal geaccepteerde regels en praktijken volstrekt genegeerd.”

Jaap Doek is emeritus hoogleraar familie- en jeugdrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij voorzitter en secretaris van het bestuur van The Rights Forum. Hij was lid en voorzitter van de VN-commissie voor de Rechten van het Kind. Jaap Doek adviseert diverse internationale organisaties en landen ten aanzien van kinderrechten. Hij droeg bij aan de oprichting van de internationale kinderrechtenorganisatie Defence for Children.

Mieke Krediet

Mieke Krediet
Mieke Krediet

Mieke Krediet nam zeven jaar geleden deel aan een reis naar Israël en Palestina, georganiseerd door de PA-IS groep. Zij werd door deze reis zo gegrepen dat ze besloot het leven op de Westbank in beeld te gaan brengen. Haar werk was vorig jaar te zien  te zien in de BMVier, Citykerk Het Steiger en in de Bergsingelkerk.

 

Eerder gestuurde stukken over het programma:

Christopher Blok

Oscar Bergamin

Paneldiscussie met Hanine Hassan, Lydia de Leeuw en Angélique Eijpe

Vluchtelingengroep Lajee

Tentoonstelling Zionistische mythen ontrafeld

Jongerenmars van de Terugkeer

Het volledige programma staat hier.